2012-01-26

Bloggetik?

Jag brukar ju inte riktigt lägga mig i debatter eller proklamera mina ställningstaganden kring diverse grejer här på bloggen, det blir ehm.. ja vad ska jag säga.. platt fall? Jag liksom bara basunerar ut min ilska också ba eh jaha, men vart ville hon komma med det där egentligen?

Men alltså, ibland bara måste jag. Jag har läst lite här och där om det här med folk som ödslar sin tid till att lämna elaka kommentarer på bloggar. Och jag kan bara nicka, säga amen och hålla med, för vilka vidriga människor va, som bara tar sig friheten att klampa in i folks liv så där och trycka ner dem lite mer för varje gång via anonyma kommentarer.

Men så finns det också en annan form av kommentarer som jag reagerat på - reklamkommentarerna. Nu senast läste jag Kattas inlägg om hennes lilla Eddie som ligger på lasarettet och jag satt och skummade igenom alla fina kommentarer innan jag själv lämnade ett avtryck och där var det en kommentar som ba: "Hej gå in på min blogg och tävla om bla bla bla.."
Men alltså har inte folk något vett? Är det liksom inte höjden av nonchalans och brist på både respekt och empati?
Frågan jag ställde mig var om hon ens läst inlägget hon kommenterade till? I så fall, väldigt olämpligt och känslokallt.
Har hon inte läst det? I så fall, jävligt respektlöst. Jag vet liksom inte vad som är värst. Att läsa det som skrivs men inte bry sig ett skvatt eller att helt enkelt strunta helt i människan bakom bloggen och bara göra allt för att få fler besökare till sin egen blogg.
Rent spontant känner jag att är man på jakt efter fler läsare så får man det inte genom påträngande reklamkommentarer, utan snarare med några rader om själva inlägget ifråga.

Ja men det var väl bara det.
Visa lite jävla respekt och hänsyn liksom.

14 kommentarer:

Fifi sa...

Håller med dig, det är respektlöst att inte läsa inlägget, utan bara göra reklam för sin egen blogg. Jag har fått ett fåtal såna kommentarer, men som tur är inte så många. Det var nån gång jag hade skrivit att allt kändes skit och så skrev någon "Hej, haft en bra dag? Följa varandra på Bloglovin?" Kul liksom...

Duktiga Tjejen sa...

Word!

Zahra sa...

Kommer aldrig förstå haters. Att sitta & hata på internet mot okända människor. Fattar ej att folk orkar? Nu har det aldrig hänt mig *peppar peppar* haha. På några av mina gamla bloggar var det ganska ofta folk som skrev såna meningslösa kommentarer som hej följ mig! gå in på min blogg!!! hihihi.. Blir så sur på sånt. Speciellt om man skrivit ett genomtänkt bra inlägg, eller som i Kattas fall, att något jobbigt har hänt. Usch!

Om 4barnslivet sa...

Tröttsamma människor finns överallt!

Colombialiv sa...

Ja, men eller hur. Såna kommentarer raderas illa kvickt av mig. Jag har ingen lust att vara någon slags reklampelare för folk som inte är det minsta intresserade av någon slags dialog eller utbyte eller vad som helst som är det fina med bloggar.

Sus sa...

Wohou.... :P Håller med dig till fullo. Fy så känslokallt. :P Har sett det där fenomenet förut ett par ställen faktiskt..

jos sa...

Håller helt med dig! Ovett är vad det är!

Miss Upsey Daisy sa...

Jag håller med dig till hundra procent. Rakt av.

Johanna sa...

Håller helt med! Känns ju superkonstigt när man skrivit om något, vad som helst, och nån bara "jag har just startat en blogg där jag skriver om...". Konstigt beteende. LÅTSAS iaf vara intresserad av den du kommenterar hos, liksom.

Maria sa...

Jag håller helt klart med dig! Sen är jag så att om jag stör mig på något så håller jag det för mig själv. För alla är vi olika, tycker olika och vill olika. Himla dumt att liksom påpeka saker för att vara elak. Jag förstår det helt klart inte!

Det där om att göra reklam genom kommentarer blir jag riktigt irriterad på, man blir liksom ledsen då inget i kommentaren har något att göra med det jag skrivit, den som skrivit kommentaren har ju antagligen inte ens läst..

Håller med dig, helt enkelt!

pimsan sa...

det där sistnämnda hgåller jag me dom till fullo. såg en blogg där personen hade skrivit om död inom familjen och hon fick 20 sånna olika inlägg. ingen kommenterade själva inlägget :(

Lisa sa...

Blir så glad över att ni är så himla vettiga. Själv har jag varit helt förskonad från sånt tack och lov, men det hindrar mig inte ifrån att bli sjukt irriterad när jag stöter på sånt på andra bloggar.
Som sagt: ovett!

Katta Kvack sa...

Men ELLER HUR! Alltså, jag blev visserligen inte förvånad eftersom jag sett det på så många andra bloggar i helt knäppa sammanhang, men ändå liksom - du skulle sett när min haka slog i golvet av häpnad där på sjukhuset när jag läste hennes kommentar.

Lisa sa...

Katta: Att din haka for ner i golvet kan jag helt klart förstå alltså. Jag skulle blivit svintjurig.
Och det där som både du och Pimsan skriver om, det har jag missat, med så himla vidrit.