2012-01-19

Men jag gjorde i alla fall ett försök..

Sist jag var hos tandläkaren för snart två år sedan, fick jag rekommendationen att använda tandtråd för att hålla tandstenen borta. Jag köpte mig genast ett paket plackers och gnodde hejvilt mellan gaddarna i en vecka ungefär, sen tyckte jag att det var hemskt tidskrävande (herregud, säkert två minuter) och sjukt tråkigt. Så jag glömde liksom av det där.
Imorgon ska jag till tandis igen, och igår stod jag där frenetiskt gnuggades med en plackers twin.
Nu håller vi tummarna för att den här (högst bristfälliga) rutinen gett resultat.
Ehm..

Ps. Jag hör min kompis ekande ord i huvvet: "om jag fick välja mellan tandborstning och tandtråd, så skulle det definitivt bli tandtråd, den gör väldigt mycket mer nytta än tandborsten." Hon utbildar sig till tandläkare så hon borde ju veta, menar jag.
*Skäms en smula*

4 kommentarer:

Fifi sa...

Hoppas det går bra!
Själv är jag periodare när det gäller tandtråd, just nu är jag inne i en aktiv period och jag måste säga att munnen känns väldigt ren efter trådning. Däremot har jag inte varit hos tandis på hur många år som helst...

jos sa...

Jag får alltid lite ångest när tandläkaren kommer på tal, har inte varit där sen jag passerade den magiska gränsen få det börjar kosta pengar som väl är vid 20 om jag minns rätt.. Hoppas det går bra! Skrapa tandsten är lätt det obehagligaste jag vet..

Lotta sa...

Men ååååh, påminn mig inte! JAg köper hem tandtråd men den glöms bort och sen har Jossan den och leker med istället. :-o

Maria sa...

Sedan jag var till tandläkaren har jag varit väldigt duktig på tandtråd och visst känns det skillnad! I julklapp fick jag en eltandborste som ska vara så mycket bättre än en vanlig tandborste. Undrar hur länge det här håller i sig..?
Det är konstigt det där att man får panik innan man ska till tandläkaren, det märks ju säkerligen att man bara kört med tandtråd en gång.. ;)