2012-01-03

Vi tar det här med headern en gång till då..

Den där fantastiska Sandra har suttit och knåpat ihop en precis superfin header till mig. Kruxet är bara att det blivit sjukt dålig kvalitet på bilderna (och texten), vad beror detta på? Jag är alltså sjukt frustrerad här hemma och tips på eventuella lösningar tages tacksamt emot.

14 kommentarer:

Sus sa...

Kolla i ett äldre inlägg där jag skrev om storleken på bannern. Den ska alltså vara rätt så stor!
Vad har hon gjort den i?

Sus sa...

Sen vet jag från jobbet att det blir suddigare om man gör det från Photoshop än från InDesign...

Sus sa...

Är den i png? Testa jpeg!

Duktiga Tjejen sa...

Skulle precis skriva; FRÅGA SUS! Haha! Hon har ju redan svarat... Hon är bra på sånt.

Lisa sa...

Sus: Nu har jag testat jpeg också, men det blir ingen skillnad! Och indesign fattar jag ingenting av! Testade det första gången du tipsade om det men jag är koko. =)

Sus sa...

InDesign är svårt om man inte har använt det alls... För att sätta in bild: I vänstra spalten med verktyg finns ett verktyg som ser ut som en fyrkantig låda. Rita en fyrkantig låda i dokumentet och välj Ctrl D. Så får du välja vilken bild du vill sätta in i dokumentet.

Sus sa...

Sen är ju grejen med InDesign att du gör en pdf först som du sedan i Photoshop gör till en jpeg. Jag tror inte att det går att göra en jpeg direkt i InDesign.. eller några andra bilder för den delen. Det är ju ett program som man gör trycksaker med och trycksakerna trycks antingen som InDesign-dokument eller som pdf´ar...

Sus sa...

Och just ja.. kolla storleken på din banner. Min är 881px × 350px. Jag misstänker att din kan vara för liten och att den sen töjs ut till rätt storlek = då blir det suddigt.
I InDesignen ställde jag bredden på en halv A4. Höjden kan man lägga vad man tycker..

Sus sa...

Ja, din är ju bara 512px × 137px ser jag nu...

Lisa sa...

Men det fakking gåHår inte! När jag för över bilden till blogger så krymper den alltid till 512 px i bredd, oavsett hur stor den varit tidigare. Sedan förstoras den upp och blir därför sjukt suddig. Vad gör jag för feeel?
När jag för över bilden står det på bloggen att bilden ska krympas till 880 px, men den blir ALLTID 512.
Har jag fel mall? Jag använder simpel...

Sus sa...

Innan du väljer bilden (headern) att läggas in inne på bloggen så finns det möjlighet att lägga krux i en ruta om att .. vad står där nu.. att få headern i rätt storlek. Har du testat det?

Angående mallen så... jo jag ändrade mallen till den andra i något skede...

Sus sa...

Krymp den så att den passar heter rutan, jag har krux i den...

Lisa sa...

Men den rutan är ikryssad, går inte ändå! Alltså herre, får psykbryt. Haha

Sus sa...

Jag har en ide kvar... gå in på Design - Malldesigner - Justera bredder och se hur bred du har bloggen (min är 960 pix bred).
Men jag tror ändå inte att felet ligger här.... Hm, verkligen mysko.
Jag har också mallen som enkel såg jag nu... så vi har samma där.

Om du vill så kan jag logga in till ditt konto och titta på det? (Ändra lösenordet till nåt simpelt medan jag loggar in...) Men bara om du vill såklart.