2012-01-31

Om begäret.

Det här med mitt semlebegär är kanske inte något jag borde tala om (i synnerhet inte då onyttigheter tycks vara det enda som ryms i den här bloggen) men eftersom M tycker att det är bland det äckligaste som finns (jag vet, stört!) så måste jag ventilera mig någonstans.
Det var alltså förra året det började, det var då jag åt en wienersemla för första gången. Tänk er wienerbröd och semla i ett så förstår ni ju att det är ett i allra högsta grad vinnande koncept. Sen den gången har jag liksom byggt upp ett sug olikt allt annat efter just denna skapelse.
Också i torsdags var jag inne på kondiset, oförmögen att stå emot suget. Men då fick jag till mig att de bara sålde de där wienersemlorna på lör/söndagar samt tisdagar.

Redan i lördags kväll började jag pusha för att det minsann skulle bli semla till söndagskaffet och när söndagen väl kom så kunde jag inte tänka på mycket annat.
Döm då min besvikelse när jag kommer till kassan och nästan kräver min semla att de bara finns lördagar och tisdagar. MEN HALLÅ, liksom. Vad hände med söndagar? Ville jag skrika, men insåg att det nog hade varit lite väl dumdristigt, det hade bara varit några ryckningar som saknades så hade jag varit en semleknarkare personifierad.
Jag sansade mig och åkte hem rätt modfälld och åt en pepparkaka till kaffet istället.

Men idag, IDAG är det ju tisdag, right?
Jomenvisst. Såklart och givetvis åkte jag till kondiset efter att ha lämnat Kajsa. Men, alltså MEN, som av en händelse var det exakt samma personal som jobbade bakom disken nu som både i torsdags och i söndags.
Och nej, jag förmådde mig helt enkelt inte. Jag kände att hela min värdighet stod på spel. Jag kunde inte komma och be om en jävla wienersemla ännu en gång. Och dessutom riskera att få kastat i ansiktet att de tagit slut, eller att jag rent av bara fantiserat ihop denna lyxsemla.
Kunde inte.

Så pretty please, skaffa lite bättre personalomsättning så jag kan få köpa min wienersemla nån himla gång utan att skämma ögonen ur mig. Okej?

17 kommentarer:

Anonym sa...

MUMS! Älska semlor .. eller fastlagsbullar som vi kallar dem här. Jag håller på bygger upp begäret efter dem riktigt stort just nu.. kanske slår till på fredag? :) Och då självklart med mandelmassa :)

Duktiga Tjejen sa...

Jag avskyr semlor så himla mycket. Mår ännu mer illa efter detta inlägg nu... :S

Maria sa...

Åh det är hemskt när man är så sugen på något och har laddat upp i flera dagar och så blir det inget! Då vill man bara sjunka ihop i en hög och gråta (särskilt när detta hände när man var gravid!). Och än värre när man knappt vågar beställa eller köpa något för man skäms.. Jag hoppas verkligen att du får din lyxsemla snart!! :)

Josefine sa...

Hahaha.. herre gud! Du måste ju få tag på dem. Men jag fattar grejen. Vi hade fått dille på majsfrallor med currysmak på bageriet här nära. Så på lördagarna går vi alltid dit och handlar. Men så var det nå vi inte träffat innan och hon bara "Nej du hahaha det har vi aaaaaldrig haft" och vi "eh jo vi köpte i lördags" och hon "neeeeejdå det skulle jag inte tro". Sen kom äntligen ordinariepersonal tillbaka och vi fick våra curryfrallor. men det var samma. Vi kunde ju inte fråga veckan efter när hon stod där. Jag kände mig som en vettvilling när jag stod och stirrade över disken om jag ändå inte kunde se in igenom frallan om det fanns curry i dem.

REGNSJUK. sa...

Åh vad jag känner igen mig! Tycker att det är jättepinsamt att handla av samma personal flera gånger, särskilt om jag tycker att jag gjort bort mig tidigare. Men du, jag tycker att du ska gå dit och köpa den där semlan ändå! Sen kan du gå hem och njuta av den och tvinga gubben att gå nästa gång! :)

Sus sa...

Pratade precis med kollegan om fastlagsbullar och vi var båda så grymt sugna. Haha.

Alex sa...

ah men guuuuud!!!! Ge mig!!!

ruht sa...

Varför blir jag så ofta sugen på något när jag kikar in här? Haha.. fan.. spelar ingen roll vad du äter eller skriver om så verkar min hjärna typ säga "GÅ. OCH. KÖP. NU!"..
.. så ååååh för semla!
:]

Fifi sa...

Jag förstår dig! Det här med begär är liksom lite av min grej. Nu måste du få din semla snart!

Nina sa...

Men hallå! Du kan ju inte behöva gå omkring hur länge som helst och längta. Om du inte kan handla själv får väl någon annan bunkra åt dig. Eller så får du ringa runt till olika kondis och se om fler har sådana. Över telefon är det ju mindre pinsamt tänker jag... Haha, vilka kassa tips jag ger. Egentligen ska du ju bara peppas att gå in och stå upp för ditt begär men jag vet själv hur svårt jag skulle tycka var:)

Lisa sa...

Träningslyckan: Ja på lördag får det bli en semla för mig också, såklart med mandelmassa. I wienersemlan är det bara brödet som är wienerbrödsaktigt, resten är som en vanlig semla. Mmm.

D T: Men jag trodde inte att du kunde må mer illa? ;)

Maria: MÅSTE få min lyxsemla snart. Hehe

Josefine: Hahaha, men åh så himla drygt! När ni visste att dom hade haft dem tidigare, mycket frustrerande!

Regnsjuk: Ja på lördag är det M som får åka och köpa en åt mig. =)

Sus: Haha ja det är inte lätt att stå emot.

Alex: I knoow! Köp bara! =)

Ruht: Jag tar det som en rätt tydlig signal att jag skriver om (och antagligen också äter) alldeles för mycket onyttigheter. Haha

Fifi: På lördag, på lördag måste jag få en.

Nina: Haha ja hur svårt ska det vara egentligen? Så farligt kan det ju ändå inte vara, men när man står där för typ fjärde gången så känner man sig lätt som ett svullo liksom.

Fröken K sa...

Mmmmmmmmmm!!!

Lisa sa...

Fröken K: Mmmmm. Värdelöst att jag la ut en bild så där, varenda gång jag klickar in mig på bloggen så börjar det vattnas i munnen. Haha

Trillingnöten sa...

Och jag som aldrig testat wienersemla! Den ser så god ut, men är den det i verkligheten? Jag är så tveksam...harvar kvar i den ortodoxa semmelvärlden!

Lisa sa...

Trillingnöten: Ja jag vet ju inte riktigt, har själv börjat vackla i frågan faktiskt. Men ser du en så köp, då är det ingen dröm!

Hannah sa...

Åt semla igår och fick en plötslig flashback till något gudomligt gott jag ätit i semeltider som barn. Men ingen annan verkade ha hört talas om wienersemlor så började känna mig smått galen. :p Men nu vet jag ATT dom finns i alla fall, frågan är bara VAR jag kan hitta dom där jag bor. :)

Miranda sa...

Wienersemlor är fantastiska, tänker på dom varje dag. 8)