2012-01-10

Men mamma du tuggar ju tuggummi, då måste väl jag också göra det?

Det här med att 2-åringar tuggar tuggummi, det är inget tandläkarna riktigt rekommenderar va?
Nä, tänkte nästan det. Försökte förklara det för Kajsa tidigare idag men hon vägrade att lyssna. Proppade munnen full av tuggummin som hon spritt omkring sig ur den väska hon visst fått tag i. Frenetiskt tuggande så saliven rann likt fradga från mungiporna. Jag jäktade efter henne in på rummet, men ungen drog igen dörren precis framför näsan på mig (!) och när jag kom in i rummet skrek hon NEEEJ! och hytte med näven (!).
Jag försökte tala om att trots att det är Extra som till och med tandläkarförbundet rekommenderar så är det inget för små barn. Tuggummin är så himla lätta att svälja och så ligger dem där i magen och sväller sen. (Eller alltså, gör dem det? Eller är det bara något jag ännu en gång blivit ilurad som barn? Herregud. Jag inser nu att det nog är så, ja.) MEN IALLAFALL.
Jag tror att det där extratuggummit för Kajsa är som heroin för en narkoman. Ungefär. Ni skulle sett blicken när jag bänt upp hennes gap för att få ut det.

11 kommentarer:

Johanna sa...

Hahaha, hytte med näven. Måste ändå ha varit en rolig syn :)

Och nej, tror icke att tuggummin sväller i magen. Hehe. Just den förklaringen har jag faktiskt aldrig hört ens, bara att man inte skulle svälja för att tuggummit då "blev kvar" i magen. Fräscht.

Augustifamiljen sa...

Haha, så jäkla gulligt. Hytte me näven!

Och tack, kul att du hittade mig så jag hittade dig :) Härlig blogg!

Miss Upsey Daisy sa...

Nu är hon fast. Jungfrusilen ;-)

Fifi sa...

Haha, en sådan liten som hytter med näven, det måste vara en syn! Fast jag kan riktigt känna din frukstration genom texten...

Lotta sa...

Hahaha, har syrran gjort det igen!?

Trillingnöten sa...

Hahaha! Jag kan se henne framför mig, som en tigerhona som ska till och skydda sina små barn ( i detta fall tuggummi). Grejen med tuggummi (som jag hörde som barn) är att det kommer ut likadant som det kom in. DVS som ett helt tuggumi. Äsch, nu blev det konstigt. Inte som en hård tuggummi som innan man börjar tugga, utan som det ser ut när man tuggat färdigt. Help me! Jag fattar knappt vad jag skriver!

Sus sa...

Trillingnöten har rätt ang tuggummina.. om jag minns rätt så innehåller det nåt ämne som kroppen inte klarar av att ta upp så det kommer ut igen.
Men du, det finns xylitoltabletter (i godishyllan i affärerna) som jag brukar ge åt min minsting då han vill ha tuggummi. Det är dessutom bra för tänderna.

Atomflickan sa...

Lilla snuttan :D. Att hon inte tyckte att det var starkt! Skulle vara intressant att veta om det verkligen är dåligt för barn att tugga tuggummi.

Duktiga Tjejen sa...

Hahaha! Ser verkligen det framför mig...

Jag tänkte mest att det finns risk att sätta det i halsen? Det är vad jag fick höra iallafall. Ditt kiddo verkar ju vara specialist på att tugga tuggummin ju ;)

Maria sa...

Hahaha jag skrattar så jag gråter och fick lov att läsa inlägget högt för G! Men jag förstår att du måste varit riktigt frustrerad när det hände.. Vilken liten busunge! :)

Lisa sa...

JOhanna: Rhju, det vore ju rätt vidrigt om det nu var så, att tuggummin svällde i magen menar jag..

Augustifamiljen: Men tack! Och haha, nja gulligt och gulligt, men svårt att hålla sig för skratt är det i allafall. =)

Miss UD: Haha ja precis, fan. Hon kunde väl väntat några år med sitt beroende, nu är det ju jag och M som får stå för kostnanderna. Yur då att Extratuggummin iinte är så fasligt dyra.. ;)

Fifi: Ja det är onekligen rätt ignorant, om man känner sig rätt överkörd av en 2-åring liksom.

Lotta: Mmm, hennes vilja alltså. Den står fan inte i skogen och växer.

Trillingnöten: Ja, rätt exakt så faktiskt.
Haha men JO, jag fattar, det var ju så jag fick höra att det var som liten. Kanske har jag bara fått för mig att jag fick höra att det svällde..

Sus: Ah okej, fast jag vet inte om det känns så tryggt just därför att hon nog gärna skulle själva tuggummina och är det så som ni skriver så kan det väl ändå aldrig vara bra att ha klumpar av tuggummi liggandes i magen?

Atomflickan: Jag vet egentligen inte om det är så värst dåligt, det är väl kanske som sagt det att de gärna hamnar i magen..

D T: Ja jisses vad hon tuggade! Men jo jag håller med dig, det måste ju onekligen gå att sätta i halsen.

Maria: Haha tur att hennes hyttande kan roa nån. ;)