2012-01-19

Jag vet inte om jag kan säga att det var värst snyggt gjort...

Här om dagen ringde jag till Kajsas förskolechef för att uttrycka mitt missnöje mot förskolan i allmänhet, och en av pedagogerna i synnerhet.
Igår ringde den där pedagogen i synnerhet och konfronterade mig, hon undrade till exempel varför jag inte vågat ta upp det med henne direkt?
Och nu kan jag inte låta bli att undra vad chefen som sa att hon skulle sköta det hela på ett snyggt sätt sagt till henne?
Eftersom hon alldeles uppenbart uppgett vilka föräldrar som uttryckt sitt missnöje, kanske hon även sa att jag benämnde henne som den tjurigaste personen som gått i ett par skor och att jag inte tycker det är så klädsamt för en förskolelärare att alltid gå omkring med mungiporna ner till skosulorna samt aldrig hälsar när man lämnar sitt barn?
Kanske nämnde hon också att jag sagt att jag anser att hon skulle pensionerat sig i samma veva som förskolan byggdes, eller åtminstone när hon tappade all sin lust att arbeta med barn?
I så fall - pinsamt. Fast kanske lite bra ändå?
Och så kan jag inte låta bli att undra om det här kommer gå ut över Kajsa? Om pedagogen nu inte tyckt illa om mig innan, så lär hon väl med största sannolikhet göra det nu..

Och ja, jag jobbar lite så, är skitfeg för att ringa och klaga (hur sulle jag då fixa att konfrontera personen face to face liksom, plus att det ju kan komma föräldrar som hör när jag framför klagomål = inget kul, speciellt inte för henne.) Alla fall: När jag väl lyckas ringa får jag liksom mundiarré och öser ur mig allt jag känner, utan att förfina mina tankar nämnvärt.

10 kommentarer:

Zahra sa...

Konstigt agerande från förskolechefen. Som om det skulle spela roll vilken förälder som hört av sig? Det är ju oväsentligt? Bra av dig att göra det iaf! Om pedagogen är en dålig pedagog måste det komma fram. Hoppas det blir ändring, & att Kajsa inte drabbas!

Lotta sa...

Men! Inte skulle hon väl ha sagt ditt namn!? Vad sa du till hon som ringde, lyckades ni reda ut något? Vill hon bättra sig?

Art By Tina - Konst & Fashion sa...

Fast det är bra för själen att få ur sig saker. Skitkasst att bära det inom sig. Det man måste tänka på är bara att inte gå till personangrepp och att särskilja på jobb och privatliv. Det är svårt i många jobb - för väldigt många tar jobbet på ett extremt personligt plan - ja många hävdar till och med att dom är sitt jobb. Det kan vara svårt att hantera.

Hoppas allt löser sig och att det inte får några oönskade effekter eller biverkningar.

Fifi sa...

Meh, vad dåligt av chefen! Hon borde ju fatta att det inte är så lätt att klaga på en person så där och borde därför sköta det snyggare! Fy, vad jobbigt det måste ha varit när pedagogen ringde upp.

Maria sa...

Jag hade gjort som dig för jag hade heller inte velat säga det direkt till personen, är alldeles för feg. Och fy vad fult gjort av förskolechefen, det var då rakt inte ett snyggt sätt att sköta det på. Chefen måste ju veta hur den ska prata med pedagogerna utan att peka ut någon. Åh jag skulle varit jättesur men även ledsen, det var ju liksom inte så man ville att det skulle bli.. Hoppas verkligen det inte går ut över Kajsa. Tyvärr finns det ju vissa personer som hanterar saker så, och jag skulle också oroat mig. Jag hoppas bara hon är bättre än så och ser att barnet inte är Du om hon nu skulle ogilla dig. Tycker dock det var mycket bra gjort att säga ifrån, det kan ju hända att fler känner samma sak men inte vågar säga något alls, och då blir det ju igen förändring. Ibland kan behöva höra saker som är mindre jobbiga att höra om sig själv för att inse att man behöver förändra något!

Johanna sa...

Fan vad dåligt av chefen! Men vad bra av dig som vågade ringa, det var ju helt rätt, såklart!

Trillingnöten sa...

Bra att ringa! Sånt där ska man inte acceptera. Och mundiarreé kan vara riktigt bra!

Sus sa...

Hoppas ni har rett ut det... förstår att man kanske inte vill ta just DE sakerna face to face. Lite taskigt av chefen att nämna ditt namn kan jag tycka...

Sara sa...

Bra att du ringde! Man ska verkligen inte acceptera något som man tycker är fel och dåligt. Men uselt beteende från chefens sida. Väldigt illa skött. Hoppas det inte går ut över dottern.

Duktiga Tjejen sa...

Tycker att det var rätt av dig att ringa till chefen, men fel av chefen att nämna ditt namn! Oproffsigt. Du ringde ju till chefen av en anledning. Grr.

Sen kan man undra varför vissa människor jobbar på förskolor om de är så neggo? Har Kajsa sagt vad hon tycker om denna person (eller kan hon prata såpass mycket? Har inte så stor koll. Sorry oxå om jag missat tidigare inlägg. Brukar läsa ALLA dina inlägg, men har ju varit lite off sista tiden du vet).