2012-01-15

Om en söndagkväll i lugnets tecken.


Vidar visade intresse för våra pizzor förut så vi lät honom beställa sin alldeles egna pizza.
Kotten låter sig hälsa att pureér och sånt är till för amatörer.

Och för er som suttit som på nålar och undrat över våra sömnproblem så kan jag meddela att Kajsa sovit som en stock sedan 18:45 vilket känns smått otroligt. Om hon sover hela natten utan att vakna ska jag nog överväga att bli religiös. Jag har liksom hunnit med både ett bad, en pizzabeställning och datahäng och än finns det tid för filmtittande = hej lugn söndagkväll, jag älskar dig!

Ps. Tack snälla för alla fina tips, tankar och råd kring Kajsas sömn. Trixet tycks alltså vara att låta henne skippa middagsvilen vilket vi testade idag igen och nu verkar det ju onekligen funka. Tidigare har hon havererat totalt vid fyra, fem där nån gång, och då har hon liksom inte alls varit rolig att ha att göra med. Inte för henne själv heller alldeles garanterat.

6 kommentarer:

Fifi sa...

Åh, vad skönt att hon sover!

Jag vet inte vad jag skulle göra utan min egentid på kvällarna när Elly har somnat, särskilt som hon inte sover så mycket på dagarna, förutom i vagnen under promenader då. Det är liksom ni jag kan göra vad jag vill, ta det lugnt och så. Särskilt nu när hon är så stor att det är full rulle hela dagarna.

Maria sa...

Vad härligt att det verkar fungera!

Den där egentiden på kvällen är underbar. Ett härligt sätt att avsluta dagen och ladda upp inför morgondagen. :)

REGNSJUK. sa...

Åh, så det fungerar alltså att ta bort middagsluren? Vide har som sagt börjat sömnkrångla han också, så jag kanske får testa och se om han klarar sig utan att sova middag. Fast jag tycker att han känns för liten...

Anonym sa...

Hoppas ni alla fick sova ordentligt sen!

Alltså sonen har varit sjuk i dagarna och vi hade typ en vaknatt då han hade feber som mest, shit vad man har glömt hur JÄVLA JOBBIGT det faktiskt var! Alltså en natt så är man zombie! Hur fixade jag ett mer eller mindre konstant tillstånd av det under en period?? Du är GRYM som orkar och sen orkar lite till! Styrka!

Duktiga Tjejen sa...

Gulligt att du tänker på mig! Är mkt riktigt däckad av illamåendet och kan knappt ta mig upp ur sängen (måste ju för att kissa, spy etc). Har fått läkartid. Mår mer illa av att läsa bloggar etc, så tar en paus ett slag. Håll ställningarna!!

Lisa sa...

Fifi: Fanatstiskt skönt, man blir liksom inte hel om man inte får sömn. Egentid är så himla viktigt, därav mina sena kvällar..
Maria: precis, man behövert!
Regnsjuk: Vi funderade också på om hon var lite för liten, och vi har inte riktigt bestämt oss för om vi gör rätt här, hon blir nämligen alldeles utom sig av trötthet på eftermiddagarna, men sover om nätterna det gör hon.
Hur gammal är Vide, knappt 2 va?
Träningslyckan: Haha ja man har ju likosm inget val, och egentligen är det väl först efteråt man reflekterar över det och ba: hur fasen fixade vi det här?
D T: Såklart jag gör! Krya på dig!