2012-01-21

Plötsligt händer det...

... att man ba: "nu jävlar!" Och så sätter man igång att skruva ner hyllor, tavlor och fönsterbleck (heter det visst inte alls, men fönsterhyllor?) i köket och sliter ner tapeter från samtliga väggar medan ens kille agerar flytthjälp, stora barnet tittar på teve (ja ja, förkastligt att låta sitt barn titta på teve mitt på blanka dan och på en lördag dessutom osv osv..) och den lille sover. Och vips så är där bara gips kvar fulla med spackel och fotavtryck. (Misstänker att förra ägarna besatt magiska krafter och kunde gå på väggar. Eller så hade de bara använt Konrads kalasklister, är lite osäker där.)
I allafall, nu känner jag mig sjukt nöjd och tänker att M kanske får en smärre chock när han ovetandes om mitt tilltag kommer hem. (Obs! Det är ju något vi planerat att göra så det är inte så att jag gått helt bananas utan Martins medgivande. För vi är ju trots allt två om hur det ska se ut här hemma..)
Plus att jag på köpet fick ner julgardinerna och kanske lyckas få till en fönsterputsning inom en snar framtid.

Phju, det här rycket var nog vad jag behövde efter en väldigt lat period, dessutom känns det som att projekt husfix stått still lite väl länge...

Uppdatering: Okej fönsterbrädor heter det ju. Inte fönsterbleck eller fönsterhyllor: FÖNSTERBRÄDOR. Om det nu var nån som inte fattade vad jag menade alltså.

Published with Blogger-droid v2.0.2

6 kommentarer:

Dalkullan sa...

Men herregud! Skapligt!

Duktiga Tjejen sa...

Good jobb!

Blir alltid så chockad bara när jag läser att folk under 70 byter gardiner inför jul och sommar, hihi! (förlåt, hoppas du inte tar illa upp - vet att MÅNGA gör det). Vi har inte en enda gardin uppe, det är ju katastrof. Jag vill ha gardiner, Monki tycker att det är trams.

Vi har alltså inte ens rullgardiner...

Fifi sa...

Bra jobbat!
Jag blir så jäkla nöjd, och det känns ju så bra närjag väl har fått nåt gjort!

Johanna sa...

SJukt bra jobbat!

Och jo, jag tror ändå att det heter fönsterbleck också. Litegrann. Eller!?

Maria sa...

Heja!! Det är en jätteskön känsla när man kommer igång med projekt man länge funderat på. :) vi har dock oftast kört en "fuling" och målat direkt på tapeten. Haha!

Lisa sa...

Dalkullan: Ja jag kände mig rätt nöjd där faktiskt. Jag är ju inte direkt duktig på det där med att få tummen ur..

D T: Haha, jag kände mig faktiskt som en tant när jag satte upp dem. Det är bara i köker vi har jukgardiner, i övrigt får det va. klart man måste ha lite julfint ju!

Fifi: Ja man känner sig nöjd när man väl lyckas ta tag i saker. Såna där ryck borde verkligen komma lite oftare.

Johanna: Det gör ju inte det, inte enligt de som vet i allafall (dvs google) fönsterbleck är det som sitter på utsidan av fönstren. Tydligen.

Maria: Vi brukar också jobba så, men nu var det en sån där vävtapet med mönster på, inte så kul alltså.