2012-01-09

Utmanad.

Jag har blivit utmanad av Maria att lista mina fem bästa respektive sämsta köp 2011. Tydligen ska det vara bilder också så jag ska se vad jag lyckas knåpa ihop.

1. Inte helt oväntat direkt, men huset. Kan ju tycka att det vore himla tråkigt annars, när man lagt ut sinnessjukt mycket pengar på det och så ba: nä, det var inget bra köp det här..
Men det var det. Ett alldeles fantastiskt bra köp rent av.
2. Köksbordet. Köpet som höll på att bli ett inte-köp när M åkte till Ikea och glömde kortet hemma. Kreditbetalning blev lösningen, men nu är kritan betald och bordet är vårt.
Alltså älskar att vi numera kan sitta 10 pers i köket och spela spel, äta gott och bara ha det jävligt trevligt. Soffan i all ära, men det känns mycket mer socialt att sitta kring ett bord där inte en stor tv står rakt framför en.3. Diskmaskinen. Bild känns överflödig då jag räknar med att alla vet hur en sån ser ut. Jag har aldrig ägt en diskmaskin förrens vi köpte en i somras, och således inte fattat vad vi gått miste om, men jisses vad den har löst mycket av vårat vardagstjafs.

4. Kökssoffan. Har alltid velat ha en kökssoffa och när vi flyttade till huset hade vi plötsligt plats för en. Ett blocketfynd för 800 spänn.
När vi efter att ha kört vilse slutligen hittade till gården där soffan fanns, möttes vi av en pojke i samma ålder som Kajsa och dennes mamma och det sa liksom klick mellan både Kajsa och pojken och mellan mig och mamman (eller okej, åtminstone från min sida) och när vi satte oss i bilen igen så kändes det vemodigt att det var en sån där människa jag så gärna skulle vilja känna, men aldrig mer komma träffa. Ett märkligt möte alltså.
Hur som helst, den där soffan ja, den står ju för närvarande i garaget och har en himla massa knallröd färg på sig. Nu när jag ser hur fin den är i vitt knyter det sig lite i magen och jag undrar vad tusan jag har gjort? Men jag intalar mig att rött kommer bli fint det också, och jag är trött på att vara feg och inte våga ta ut svängarna.
I alla fall. Himla bra köp, dock inte så bekväm men himla fin och rymmer massa förvaring. (Hej långt inlägg om en kökssoffa!)5. Klädskåpet. Jag var på Erikshjälpen höggravid och på jakt efter en byrå att förvara kommande bebis kläder i. Jag sprang på det där skåpet och det blev kärlek vid första ögonkastet. Måste ha! Tänkte jag, men insåg att det nog skulle vara rätt svårt att övertala M om att släpa hem ännu ett teakskåp. Men är man höggravid så har man vissa fördelar. Dels en mängd hormoner och tårar samt det faktum att jag inom en jävligt snar framtid kommer ligga där med benen i vädret och trycka ut hans barn (eller okejrå, vårat barn) och uppleva den värsta av alla smärtor. Så jag utnyttjade läget naturligtvis, ringde till M och sa att jag bara måste ha med lite darr på rösten och han ba: Suck, jamen köp det då!
Och det fiffiga är ju att det är sjukt mycket snyggare än en byrå, rymmer både ungarnas lakan, Vidars kläder och ett gäng sällskapsspel samt att det nästan gör hela rummet. Winwinwin alltså.Och så till dom där sämsta-köpen:

1. Den där snöbeklädda bilfan ni ser där nere. Jag tror inte den har tagit oss någonstans utan att gått sönder. Är det inte kylaren som kokar(?) så är det punktering (här skrev jag först pungtering men insåg att visst har en helt annan innebörd) eller så är det nåt fel på oljan och yada yada. Alltid är det nåt och den har kostat oss både massa pengar och tid (okej, Martins tid). Kan helt klart vara det sämsta köpet genom tiderna om ni frågar mig.2. Ja den här bilden får väl visa ett annat sjukt dåligt köp, nämligen en färgspruta som vi köpte för ett presentkort vi fick i julklapp. Martin kom uppspringande efter att ha målat en stol och svor om att jag var tvungen att springa ner och rädda upp skiten eftersom det bara stod och rann. Sjukt svår att hantera tydligen. Åtminstone på möbler, men vi håller tummarna för att den kan komma till användning när man målar väggar och sånt. Men tills det bevisas går den där färgsprutan helt klart under kategorin 'väldigt dåliga köp'.3. Ja inte bebisen på bilden, han var tack och lov gratis att göra, men overallen. Eller okej, direkt dåligt köp vet jag inte, men himla onödigt i allafall. För det första så har han överflöd med fina stickade tröjor och med en sån, ett par tjockare byxor med och tossar och ett par vantar klarar han sig finfint i fårfällen och en filt i vagnen även om det skulle vara 15 minus. Overallen växte han dessutom ur inom loppet av typ tre veckor. Så ja, onödigt minst sagt.


4. Kängorna. Fy och för fan för den här dumsnålheten jag lider av. Jag har gått och längtat efter att par Dr Martens nu i en evighet, men så när hösten kom och vi hade köpt hus, hade fått en bebis och pengarna liksom rann iväg så ba: 'Nä, inte ska väl jag lägga mycket pengar på ett par kängor nu inte. Det går inte för sig.' Och så köpte jag ett par på Din jävla sko istället för en femhunka. Och ja, veckan efter rev jag bort en skinnflisa så nu är dom bara fula. Nästa säsong måste jag köpa ett par nya höst och vinterskor, hade jag köpt ett par docs direkt så hade jag sluppit det. Men nästa år (eller alltså jag tror inte jag väntar så länge) då köper jag mig ett par.5. Campa pottfan. För ärligt, hur kul är det att punga (hehe) ut 600 spänn på en begagnad vuxenpotta som ska användas i en månad max? Inte vidare värst ska jag säga er. Men det var ju nödvändigt, det var det. Men ändå en utgift jag gärna sluppit.
Och nu ska jag alltså skicka den här vidare till tre andra, men åh, jag hatar att välja bara tre av alla fina också tycker jag att det är lite jobbigt med hela grejen, tänker att den som får utmaningen ba: Men suck! Och känner sig tvingad bara för att.
Men känner Sandra, Märta och Sandra för att anta utmaningen så vore det himla kul att läsa. Och alla er andra också om ni vill.
Själv tyckte jag det var rätt kul att gå igenom vad man köpt under ett år och se om man gjort mest bra eller dåliga köp. 2011 bjöd helt klart på mer av den positiva varan. Jag skulle egentligen vilja lägga till mitt träningskort på bra-köps-listan också, medan jag fick leta efter de dåliga köpen.

13 kommentarer:

Zahra sa...

1. Huset!! Så fint hus ni har! 2. Kängorna, tänkte köpa såna, trots att jag har två par docs men ville ha lägre svarta. Tur att jag inte gjorde det då!& vilka snygga leggins du har, har med såna. Fick de i födelsedagspresent förra året, har nog haft på mig de varannan dag sen dess, haha :)

Sus sa...

Huset såg väldigt mysigt ut!!!!
Din sko har väldigt dålig kvalitet på skor säger min erfarenhet. :P

Sus sa...

Vi har likadant köksbord. :) Det är kvalitet iallafall. Även om jag kommer att tvinga pojkarna slipa om det innan de flyttar hemifrån!

Miss Upsey Daisy sa...

Den där filten. Oh så fin.

Maria sa...

Vad kul att läsa din lista! :) Och huset, så fint det ser ut!!

Muerta sa...

Kul! Jag är på :)

Akan-Kakan sa...

Det där huset hade jag också varit rätt nöjd med om jag var du!

/Hon i 60-talshus med 70-talstegel, flera mil från närmsta skogsdunge

Duktiga Tjejen sa...

Haha, du skriver så roligt! <3

Huset...aaaah... Fattar att det var bästa köpet alltså. Lovely!

Lisa sa...

Zahra: Tack! Och ja, himla bra att du inte köpte kängorna, bara skräp! Och thigtsen ja, varannan dag säger du? Själv bär jag dom jämt jämt! ;)
Sus: Jag brukar hålla mig därifrån, men kängorna var snygga och billiga. Haha. Och jag misstänker att Kajsa ockå lär få slipa det där bordet om ett par år.
M U D: Jamen visst är den, och tack! Jag älskar såna där mormorsfiltar.
Maria: Men tack!
Muerta: BRA!
Akan-Kakan: Hihi, tack. Det är himla fint faktiskt, gillar´t mycket! =)
DT: Men tack! <3

Dalkullan sa...

Ah jag ska göra den! Jag ska!
Vad roligt! Tack.

Lisa sa...

Bra, ska bli kul att läsa!

Josefine sa...

men herre guuuuuuuuuuud vilket hus!!!! *får lust att flytta ut på landet. NU!*

Lisa sa...

Hihi, men tack! Ja landet är ett himla bra ställe att bo på! =)