2012-01-03

Tänk så enkelt allt är ibland.

Det här med två barn som sover middag exakt samtidigt, himla fantastiskt bra alltså. Nu har jag hunnit gubbvila på soffan i 30 minuter, tagit ett duschbad, förberett middagen till ikväll, läst bloggar och tänkt tanken att plocka ner alla julgrejer. Också har jag efter att ha varit inne för att boka spinningpass och konstaterat att det är fullt hela veckan bestämt att inte hänga läpp och säcka ihop för det, utan åka och simma ikväll istället.

Mer synkade samsovningar detta år tack, för tänk vad det kan göra under med en jävligt grå januaridag.

Och som alltid när jag skrivit såna här inlägg om hur fantastiskt skönt det är med sovande ungar, känner jag ett sting av dåligt samvete och tänker att ni tror kanske att jag inte uppskattar tiden när de är vakna. Men jag är säkert bara larvig.
Vi kan väl hoppas att alla begriper att jag såklart gör det också, bara att det är himla fint att få lite egentid så här mitt på dan. Right?

13 kommentarer:

Sus sa...

Njut så länge de sover.. det gör inte mina längre, men jag skulle behöva en nap myself.

Johanna sa...

Det är KLART att man förstår! Herregud njut av de lugna stunderna, det får/måste man! När jag passade mina två kusinbarn i några timmar och den ena somnade en timme hann jag tom njuta av det bara då.. :)

Maria sa...

Underbart! Det behövs verkligen egentid ibland!

Duktiga Tjejen sa...

Jag förstår!! Hur mycket man än älskar någon annan måste man ju få vila och ta hand om sig själv... Så att man orkar älska ännu mer!!

Duktiga Tjejen sa...

Du förresten! Såg på Adliris "the other hand" kommer på svenska snart! Kanske inte lika snygg, vet inte... Själv gillar jag originalspråk, men det ska ju inte vara ett hinder! Spana in vetja. Och köp Room oxå, men den måste du läsa på engelska (lätt språk).

Duktiga Tjejen sa...

Menar: Adlibris. Och med lätt språk menade jag lätt engelska. Lättläst engelska.

ruht sa...

Äsch, ha inte dåligt samvete utan njut bara en massa massa av att dom sover samtidigt istället.. vi förstår allt att du uppskattar deras vakna tid också! :]

Trillingnöten sa...

Ibland önskar jag att min lilla fortfarande sov middag, men det kanske är för mycket att begära av en fyraåring?? :)

Lisa sa...

Ni är bäst som förstår!
DT: Åh, tack snälla för info, ska genast kolla upp! Det är väl egentligen inte att jag inte kan engelska, mer att jag liksom vill läsa obehindrat utan att staka upp mig på ord..
Trillingnöten: Haha jo lite kanske, jag fasar för den dan 2-åringen sluta sova middag, men jag antar att hon lär göra det inom en rätt snar framtid. Hur ska man orka då? ;)

Fifi sa...

Ibland kan jag bara bli så himla glad över att E över huvud taget sover en stund i sin säng, så jag kan göra något under tiden. Det är ingen självklarhet, så en får ju vara glad när tillfällena kommer!

Tessan sa...

Tränar du på badet??
DÅ skaffar jag kort genast isf. :)

Lisa sa...

Fifi: Ja precis, lika bra att njuta när tillfällena ges, det händer ju inte direkt ofta.
Tessan: Bor man nästan i Finspång så är det Grosvald som gäller för träning, vilket för all del inte är så pjåkigt, det är nämligen hur fräsht som helst. Men det är klart, det hade ju varit himla mycket trevligare att simma ihop med dig.

tessan sa...

Ja visst ja du är ju utomsocknes nu. vad typiskt.. :)