2011-12-17

Lucka 17, berätta om hur en perfekt dag ser ut för dig.

Det är fredag, vi är lediga både jag och M och har alltså förlängt helgen med en dag och bara vetskapen om att vi har en långhelg framför oss är värd guld.
Ungarna har den goda smaken att vakna framåt 09-hugget då det blir lite morgonmys i sängen där vi hänger ett tag hela familjen innan M tar med ungarna upp och fixar frukost. Jag ligger kvar en stund i sängen och läser ett par kapitel för att sedan komma ut i ett kaffedoftande kök med frukosten uppdukad på bordet. (Ett kök som för övrigt är välstädat sedan gårdagen.)
Vi äter i lugn och ro och pratar om vad vi har för planer i helgen. När frukosten är uppäten springer K iväg och leker för sig själv en stund medan M och jag dricker kaffe och läser tidningen med Vidar som ligger och sprattlar brevid i kökssoffan.
Sen sker hela morgonproceduren med tandborstning, påklädnad och allt fix helt smärtfritt och utan protester. Efter det hittar vi på något; antingen åker vi iväg på utflykt, eller hem till några vänner på fika. Eller så stannar vi bara hemma och pysslar lite i trädgården för att sedan gå in igen och fixar middag.
Vad som helst egentligen, det är just den där stunden på morgon som gör själva grunden för en perfekt dag. Kanske åker jag och M in till stan och käkar på kvällen och avslutar med en bio medan ungarna är hos sin morfar/mormor. Eller så äter vi en god middag hela familjen I LUGN OCH RO. Utan att behöva springa upp och ner och utan att behöva tjata och truga för att K ska smaka lite på maten och avslutar med en bra film i soffan, en film som vi får se ostört och utan att somna ifrån.

Ja alltså mer än så begär jag inte, en dag där allt liksom flyter på bra - då är det en bra dag. Jag tror bestämt att kraven på en perfekt dag har kommit att minska rätt drastiskt sedan jag fick barn. Och ändå bör tilläggas, sker såna här dar med inte särskillt höga krav tämligen sällan, för att inte säga aldrig. Men när man ändå skulle skriva om den perfekta dagen så passade jag på att drömma mig bort lite. (Ligga kvar i sängen och läsa en bok utan att känna att jag måste passa på att sova igen fråntagen sömn, medan M gör frukost liksom, hallå?)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Låter som en alldeles perfekt dag för mej också. Eller att istället för att ligga och läsa bok kunna ha filmmarathon eller kolla avsnitt efter avsnitt av favoritserien på dvdbox. Nu får man ju göra det mitt i natta då ungen sover och hur många filmer/avsnitt orkar man se då .. precis.. inte många! ;)

Lisa sa...

Seriemaraton låter onekligen inte fel det heller. Nu mera är det max ett avsnitt, sen blir man avbruten eller håller på att somna. :)